Топ новини Първа лига

Мъри: Няма да продаваме играчи, ще градим боеспособен отбор

Той даде интервю след загубата от Ал Кувейт вчера


Старши треньоърт на Левски - Станимир Стоилов, даде интервю пред клубната телевизия, след поражението срещу Ал Кувейт с 2:3 в Дубай. Той бе категоричен, че Левски няма да разпродава ключовите си футболисти.

"Общо взето като резултат - не е приятен. В първото полувреме имахме положителен резултат, динамиката не беше на достатъчното ниво, имахме доста грешни подавания. Създадохме доста моменти, но като за край на подготовката, ако си търсим оправдание, има вече лека умора. Днес бе краят на първия етап, сега преминаваме към друг режим на работа. Най-вече трябва да подобрим динамиката и точността на подаванията. Не бях доволен от движението и динамиката на футболистите, не говорим въобще за резултата", сподели Мъри.

"Имаше доста хубави неща, като завършващи подавания и удари. Динамиката обаче трябва да е много по-добра в следващите контроли. Отборът не се намира в най-добро кондиционно състояние като взривна сила, мощ и бързина. Тези неща най-лесно се показват в контролните срещи", допълни той.

"Очаквам вече да виждам тази динамика и агресия, която трябва. Футболистите трупат качества и увереност в контролите. Ще имаме възможност да изчистваме една група от основни играчи, без да казваме 10 или 11, ще изчистваме група от основни играчи, които във всеки един момент ще могат да помогнат на отбора и да изберем във всеки различен мач най-добрите играчи"

"Условията бяха прекрасни. Теренът също. Свършихме всичко, което бяхме планирали. Сега трябва да преминем към друг режим на работа - по-динамичен"

"Току-що разговарях със Сираков и г-н Борисов, решението е категорично - Левски няма да разпродава най-добрите си играчи. Левски ще гради отбор за тази и следващaта година, който да бъде конкурентноспособен. Няма да продаваме играчи. Ще градим отбор, който да бъде хегемон", завърши Станимир Стоилов.