Топ новини Серия А

Мъка без край! Повдигнаха нови обвинения на Ювентус

Отборът може да понесе ново наказание


Ювентус и седем бивши и настоящи директори на клуба, включително Андреа Аниели и Фабио Паратичи, бяха обвинени от Италианската футболна федерация (FIGC) в използване на "плащателни маневри" върху заплатите на играчите, нов случай в допълнение към изкуственото увеличаване на трансферите на играчите.

Според „La Gazzetta dello Sport“, прокурорът на FIGC Джузепе Кине е повдигнал обвинения срещу Ювентус и директорите: Андреа Аниели, Павел Недвед, Фабио Паратичи, Федерико Керубини, Джовани Мана, Паоло Морганти и Стефано Брагин в споразуменията за „подмолни“ плащания за играчите. въпреки публичното обявявайки, че футболистите се отказват от заплати като част от мерките за икономии поради пандемията от COVID-19. Делото ще се проведе през юни, а сред потенциалните наказания за „бианконерите“ са финансови санцкии, но и наказание с отнемане на точки от актива.

Не е ясно колко наказателни точки могат да бъдат отнети, но това ще се промени, след като "бианконерите" получат окончателното наказание за предишния случай в понеделник, 22 май. Според "La Gazzetta dello Sport" федерацията иска да разреши и двата случая преди края на юни, така че наказанията да бъдат присъдени за сезон 2022/23.