Топ новини Първа лига

Лошо! В Локо (Пд) няма пари от месеци

Новите босове ще трябва спешно да започнат да изплащат дълговете на тима


Новите собственици на Локомотив (Пловдив) ще трябва спешно да започнат да изплащат дългове, натрупани по времето на Христо Крушарски, пише “Тема Спорт”. Едно от най-неотложните плащания е към футболистите на “черно-белите”, които не са получавали заплати от януари.

Според добре информиран източник новият старши треньор Александър Томаш е провел среща с рекламодателите и е настоял възможно най-бързо да бъдат изплатени месечните възнаграждения за февруари и март.

Специалистът е известен с това, че винаги държи шефовете да изпълняват навреме обещанията си към футболистите. Именно това бе една от причините той да си тръгне от Велико Търново.

Забавянето на заплати с по два-три месеца в един период бе станало нещо нормално на “Лаута” при управлението на Крушарски. Очаква се Томаш да успее да издейства за играчите си и система за премиране. По-съществените промени обаче ще бъдат въведени от лятото, тъй като в момента наставникът е съсредоточен изцяло в спортно-техническите детайли около отбора.

След края на сезона Томаш ще говори и работи по селекцията. Засега всички усилия ще бъдат насочени към битката в шампионата и спечелването на седмото място и участие на бараж за Лигата на конференциите. Специалистът вече има загубен един такъв плейоф - начело на Верея той падна след дузпи от Левски на “Герена” през 2017 година.

Локо (Пд) ще изиграе днес първия си шампионатен мач под ръководството на новия треньор. "Черно-белите" приемат на "Лаута" Арда в 17 часа.