Топ новини Първа лига

ИЗНЕНАДА! Вальо Илиев може да поеме румънски гранд

Той е спряган за наставник на ФКСБ


Бившият капитан на ЦСКА Валентин Илиев е фаворит за треньорското място във ФКСБ, пише „gsp.ro“. Освен него, в списъка, подаден от генералния директор на клуба Михай Стойкица към боса Джиджи Бекали, са още поргугалецът Тони да Силва и бразилецът Адаилтон.

Според информацията, двете страни съвсем скоро ще стартират преговори, тъй като от ФКСБ искат да започнат плейофната фаза с нов старши треньор. Досегашният наставник на тима Леонард Стрицу бе уволнен след загубата от УТА Арад.

Кръг преди края на редовния сезон тимът от Букурещ изостава на лидера Фарул Констанца с 10 точки, но е с 29 изиграни двубоя, а Фарул приключи със срещите си от редовния сезон.

През 2011 година Бекали казва за Илиев: „Цял живот бих го държал в Стяуа. Той винаги мисли за Бог. Той ме помоли за разрешение да напусне лагера, за да се изповяда на Света Богородица“.

Валентин Илиев познава много добре румънския футбол. Той пристига за първи път през 2009 г. в Университатя Крайова. Джиджи Бекали го купува година по-късно. Той се завръща през сезон 2015/2016 в Университатя, където и прекратява състезателната си кариера.

Веднага след това започва да работи и като треньор в ЦСКА 1948, след което е помощник на Девис Мангия в бившия си тим от Крайова. В България работи още в Ботев Враца, Царско село и ЦСКА 1948 II.