Топ новини Бокс

Хърн: По-добре Джошуа да не се бие с Усик

Промоутърът посъветва своя клиент


Изпълнителният директор на "Matchroom Boxing" Еди Хърн е убеден, че за Антъни Джошуа мач срещу Александър Усик ще бъде едно от най-трудните предизвикателства в кариерата му. Еди вярва, че Джошуа не трябва да се опитва да се боксира с украинеца, в противен случай може да загуби.

"Това е много трудна битка. Джошуа обича да се предизвиква и обича да се бие с добри бойци. И смята Усик за страхотен боксьор. Този човек е в списъка лира за паунд, топ боец. Той е безспорен световен шампион в най-тежка категория. Знаете ли, някои хора казват, че не изглежда много добре при тежките. Но той със сигурност ще се оправи, постепенно ще свикне с теглото и разделението. Затова вярвам, че това е много, много опасна битка за Джошуа, в която може да се препъне. Мисля, че Антъни трябва да влезе в ринга и да бъде абсолютно безпощаден. Знаете ли, той обича да учи. Но не бива да влиза на ринга и да се боксира с Александър Усик", заяви Хърн пред Boxingscene.com

В края на май битката между Антъни Джошуа и Александър Усик беше отменена от WBO. Страните получиха 10 дни за преговори, в които трябва да обсъдят подробностите за договорите, датите и мястото на новата среща.