Топ новини Висша Лига

Фулъм трепери, Митрович може да бъде наказан жестоко

Сърбинът си позволи да бутне рефера Крис Кавана


Александър Митрович е изправен пред това да бъде аут до края на сезона, тъй като ФА подготвя дисциплинарни санкции срещу Фулъм.

И това ще доведе до масивно отстраняване на нападателя, продължителна забрана за треньора Марко Силва да бъде на тъчлинията и огромна глоба за Фулъм.

Митрович загуби самообладание, след като Крис Кавана прие правилно съвета на ВАР - да даде дузпа за Манчестър Юнайтед и да покаже червен картон на Уилиан за игра с ръка в четвъртфиналния сблъсък от ФА Къп в неделя.

The Sun твърди, че в допълнение към обяснението за червения картон, официалният доклад на Кавана до ФА включва пълен отчет за словесната конфронтация от страна на Митрович, когато той викаше в лицето на съдията. Това започна дисциплинарния процес, който постави нападателя пред потенциална санкция от 10 мача.

The Sun разкри, че от ФА вече са се свързали с Фулъм, за да кажат на клуба, че не са готови да разрешат стандартната забрана за насилствено поведение от три мача.

Това беше официално потвърдено като говорител на ФА каза: "ФА твърди, че стандартното наказание, което иначе би се приложило на Александър Митрович за изгонване за насилието, което той е извършил спрямо рефера на мача, е очевидно недостатъчно. Освен това се твърди, че поведението и/или езикът на Александър Митрович са били некоректни и/или оскърбителни, и/или обидни, и/или заплашителни след отстраняването му.“

Относно Силва, говорителят на ФА добави: "Твърди се, че Марко Силва е използвал оскърбителни и/или обидни думи и/или жестове и/или поведение спрямо рефера на мача".