Извънредни новини Серия А

Верона се завърна в серия "А"

Джампаоло Пацини от Верона стана голмайстор на серия "Б"


Верона се завърна в Серия "А" само една година, след като изпадна. Това стана факт след равенството 0:0 при гостуването на Чезена в последния 42-и кръг на Серия "Б".  Водени от своя капитан Джампаоло Пацини, който стана голмайстор на турнира с 23 гола, Верона стигна до директна промоция в елита, заемайки второ място в крайното класиране.

Отборът от града на Жулиета завърши с актив от 74 точки, като трябваше да трепери до последната секунда, тъй като с толкова завърши и Фрозиноне. Близо 10 000 тифози на тима пристигнаха в Чезена, за да подкрепят любимците си, които имаха нужда от точка, за да завършат втори, след като Спал вече си беше гарантирал промоция след пауза от 49 години.

Бившият тим на Александър Тонев Фрозиноне спечели с 2:1 домакинството си на Про Верчели и така двата тима завършиха с равен брой точки.

Верона обаче има по-добри показатели в директните мачове с Фрозиноне, което даде предимството на шампиона на Италия от 1985 година.

Отборите между трето и осмо място в крайното класиране са - Фрозиноне, Перуджа, Беневенто, Читадела, Карпи и Специя, които ще определят третия участник в Серия "А" за сезон 2017/2018 година.