Топ новини Извънредни новини Ла Лига Бундеслига Серия А Лига 1 Ередивизи Суперлига Примейра Лига Първа лига Национални отбори Висша Лига Други

УЕФА отлага Евро 2020 за следващото лято

Вижте подробности


УЕФА ще се опита да отложи Европейското първенство по футбол с една година и да го проведе през лятото на 2021 година, съобщава френското издание Екип.

Днес от европейската футболна централа обявиха, че във вторник организират извънредна видео среща с всички 55 членки на организацията и представители на Европейската клубна асоциация, европейските първенства и ФИФПро, за да бъде решено как да се процедира с евротурнирите, местните първенства и Евро 2020 с оглед на пандемията от коронавирус COVID-19 по света.

Според авторитетното френско издание Екип УЕФА смята временно да спре Шампионската лига и Лига Европа и да довърши тези турнири през лятото, когато надеждите са, че епидемията ще е утихнала, а Европейското първенство да се измести с една година и да се проведе през лятото на 2021. За да се реализира това, ще се търси и разбирателство с ФИФА, която планира да организира Клубно световно първенство следващото лято.