Топ новини Извънредни новини Бокс

Тервел остана без треньор в мача за титлата

Пулев и Борислав Бояджиев се разделиха


Тервел Пулев се е разделил с треньора си Борислав Бояджиев. Това разкри самият боксьор пред „Меридиан мач".

Скандал обаче няма. Бояджиев ще съсредоточи усилия върху боксовата академия в комплекса на братята Пулеви. Така не е ясно кой ще застане в ъгъла на Тево в събота, когато е сблъсъкът му за европейската титла в полутежка категория срещу аржентинеца с италиански паспорт Леонардо Бруцезе.

Мачът в „Арена Армеец" ще подгрее боя на брат му Кубрат с Хюи Фюри, който ще определи главния претендент за титлата на Международната боксова федерация (IBF), притежание на Антъни Джошуа. Възможно е именно треньорът на Кобрата - Ули Вегнер, да дава наставления на Тево. 

Бояджиев подготвяше Тервел Пулев почти през цялата кариера обаче бронзовият медалист от олимпиадата в Лондон 2012 се намира в момент от професионалната си кариера, в който има нужда от човек, който да е постоянно до него. Нещо, което Бояджиев не може да му осигури заради ангажиментите в академията.

Боксовото школо на специалиста се намира в центъра на братя Пулеви в София и вече дава сериозни резултати. Последният от тях бе на европейското първенство за младежи в Анапа, където възпитаникът на Бояджиев - Уилям Чолов, стана шампион.