Топ новини Извънредни новини Лека атлетика

Стефка Костадинова вече е при олимпийците в Пьончан

Пръв от българите участие ще започне Владимир Зографски


Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова пристигна рано тази сутрин в Пьончан. В олимпийската столица Костадинова ще има няколко неформални срещи преди да присъства в официалната ложа на тържественото Откриване, насрочено за петък вечерта от 20 ч. корейско време (българско 13.00 ч.).

Междувременно българските спортисти преминаха днес през специално откритото фотостудио в Олимпийското село, за да могат техните снимки да се появяват по време на представянето на стартовите състави и решетки в телевизионните предавания. Българите са в добро настроение, без сериозни здравословни оплаквания и тренират по олимпийските обекти по график.

Повечето от българите успяха днес да дадат интервюта и да се снимат за акредитираните медии, тъй като в Олимпийското село четвъртък бе Ден на отворените врати и журналистите можеха свободно да контактуват със спортисти и треньори. Това е и последната подобна възможност, тъй като от утре селото ще бъде строго забранено за всякакви външни посетители.

Пръв от българите участие ще започне Владимир Зографски, който тази вечер ще стартира в квалификациите на ски-скоковете от малката шанца.