Топ новини Бокс

Очаквано: Фюри е по-тежък от Чисора преди мача им днес

Двамата вече преминаха през кантара


Световният шампион в тежка категория във версия WBC Тайсън Фюри се оказа по-тежък с близо 3.5 килограма от претендента Дерек Чисора и обеща "касапница" на стадиона на футболния отбор на Тотнъм.

Битката за титлата на Световния боксов съвет в събота може да се проведе при хладно време за 60-хилядната публика, но и двамата британци се опитаха да увеличат градусите, докато стояха на кантара в изложбния център в Северен Лондон.

Боксьорите ще се срещнат в последен мач от трилогията между тях. 34-годишният Фюри ще се бие с Чисора за трети път на 3 декември, след като го победи през 2011 и 2014 година.

Фюри, който няма загуба на професионалния ринг, тежи 121.9 килограма, а претендентът Чисора е 118.3 кг.

Влизайки с колана, преметнат през рамото му и под звуците на "Sweet Caroline", Фюри каза на феновете да очакват фойерверки, макар и може би не за много дълго.

"Утре вечер ще се хвърлим отново и ще проведем абсолютно брилянтна битка. Касапница. Просто очаквайте касапница утре. Независимо дали е един рунд или 12, аз съм готов. Готов съм за война", каза той.

След това двамата застанаха лице в лице с приковани погледи, а Фюри беше втренчен в по-възрастния си и по-нисък опонент, докато времето течеше.

"Вълнувам се много", каза 38-годишният Чисора, който има 12 поражения в 45 битки.

Запитан за плановете си преди двубоя, той каза, че ще прекара вечерта у дома със семейството си и може би ще гледа някои готварски предавания с една от дъщерите си.