Първа лига

Мартин Камбуров си тръгна окончателно от Локомотив Пловдив

Причината е Христо Крушарски


Мартин Камбуров си тръгна окончателно от Локомотив Пловдив. Със сълзи на очи капитанът и лидер на "черно-белите" обяви категоричното си решение, като основната причина за това той посочи отношението на клубния собственик Христо Крушарски. Камбуров призна, че на прага на 37-ия си рожден ден най-голямото му желание е било да завърши кариерата си в своя "дом" - стадион "Локомотив". Един от великите голмайстори в историята на българския футбол заяви, че е човек с достойнство и не може да приеме държанието спрямо него на боса на "смърфовете".

 

"С Христо Крушарски не съм си говорил. Тръгвам си от Локомотив. Решението ми е категорично. Не съм избрал къде ще продължа кариерата си. Жалко е, че си тръгвам по такъв начин. Неадекватните решения и действия на собственика са причината да се разделим. Но Крушарски не е Локомотив. Локомотив е публиката. Локомотив е Христо Бонев, Христо Колев, Аян Садъков, бог да го прости. Аз също съм в това число. Стоял съм в Локомотив, когато е нямало пари. Обидно е да се каже, че си тръгвам заради пари. Обидно е всичко това, но той е човекът, който дава парите и поръчва музиката", заяви дълбоко обиденият и разочарован Камбуров.

 

"Крайно грешна информация е, че съм си тръгнал преди мача в Ловеч с Етър заради пари. Ще ви кажа, че в края на май бяхме взели само за януари пари, а имахме шанс за Европа. Изкарах моя лична сума, за да дам да се раздадат на момчетата. Крушарски ми каза по телефона неща, които не може да говори на Мартин Камбуров. Аз съм човек с достойнство. Дал съм много на отбора. Аз най-много исках да завърша кариерата си на "Лаута" - така, както правят на Запад. Това бе голямото ми желание. Тук съм бил и като шампион, и като е нямало пари и сме били последни. За съжаление, това няма да се случи", допълни още вече бившият нападател на "черно-белите".