Топ новини Първа лига

Лудогорец ще откупи изцяло правата на голямата си звезда

Игор Тиаго ще стане на 100% собственост, на "орлите"


Българският шампион Лудогорец планира да плати 700 хил. евро, за да откупи пълните права на 21-годишния централен нападател Игор Тиаго, твърдят медиите в Бразилия.

Той е юноша на Крузейро и бразилският гранд все още държи 25% от правата на му. Според информация на портала Deus Me Dibre Лудогорец е готов да придобие изцяло неговата собственост.

В Бразилия твърдят, че подобна клауза е залегнала в договора между двата клуба, което означава, че Крузейро няма възможност да откаже финализиране на сделката.

Игор Тиаго заигра в първия отбор на южноамериканския гранд през 2020 година, като записа 65 мача с 10 гола и 3 асистенции, но след изпадането на тима изживя труден период, преди трансфера в Лудогорец.

През настоящия сезон нападателят има 48 двубоя във всички турнири, в които вкара 18 гола и направи 11 асистенции, а в последните седмици има решаващ принос за силната форма откъм резултати на Лудогорец, отбелязвайки няколко изключително ценни попадения.

Припомняме, че преди дни медиите в Белгия писаха, че претендентът за титлата в страната Генк напира за кариоката. Ръководството на клуба е дало зелена светлина за 7 евентуални трансфера през лятото, като сред тях личи името на Тиаго от разградчани. Треньорът Йохан Боскамп е поставил като намер едно в списъка Йорис Каембе от Шарльороа.

Интерес към нападателя проявява и Брюж, както и други европейски клубове. Вероятно именно евентуална многомилионна сделка за него е причината Лудогорец да бърза да откупи правата му от Крузейро.

Тиаго пристигна в Разград в началото на 2022 година, като тогава "орлите" платиха около 700 хил. евро за 75% от собствеността му.