Топ новини Извънредни новини Първа лига

Левски няма пари за заплати

Павел Колев призна, че футболистите на клуба не са получили възнагражденията си


Изпълнителният директор на Левски Павел Колев призна, че футболистите на клуба не са получили заплати, като такива едва ли ще им бъдат преведени и в близките дни.

През миналата седмица половината от възнагражденията си са получили служителите на клуба, тъй като техните месечни заплати са ниски. Платени са били и част от неотложните разходи. Шефът на "сините" добави, че клубът няма никакво намерение да иска компенсации от БФС и държавата за спирането на първенството заради епидемията от коронавирус.

"На този етап няма как да им платим, тъй като не разполагаме със средства. Футболистите са запознати с тази ситуация. Да се искат компенсации в тази ситуация е цинично. Нямаме абсолютно никакво намерение да го правим. Това са абсолютни глупости", заяви той пред "България днес"

"Левски не е на позицията на ЦСКА. Не знам защо ни вкарват и нас в тази история. Единствено може да се поиска отлагане на текущите плащания на данъците към НАП. Но това не важи само за Левски, а за бизнеса като цяло".

Колев отрече появилите се информации, че клубът иска да анулира предварителния договор на вратаря Зоран Попович със "сините".

"Въобще не е обсъждано да бъде прекратен договорът на Попович. Няма как такова нещо да се случи толкова лесно. Най-малкото се дължат компенсации. Ще изчакаме да видим как ще се развият нещата с клуба и тогава ще все взимат каквито и да било решения".