Волейбол Баскетбол Топ новини Тенис Извънредни новини Мондиал 2018 Национални отбори Други Зимни спортове Водни спортове Лека атлетика

Изхвърлиха Русия от всички големи първенства

Вижте подробности


Изпълнителният комитет на Международната антидопингова агенция (УАДА) лиши Русия от участие в големи международни състезания, включително Олимпийски игри, за срок от четири години.

Страната също така няма право да приема световни първенства във всички спортни дисциплини и няма право да кандидатства за домакинства, а Руската антидопингова агенция (РУСАДА) се прости с лиценза си, съобщава ТАСС.

УАДА забрани и на представители на Руския олимпийски комитет (ОКР) и Параолимпийския комитет на Русия (ПКР) да посещават състезания като официални лица за следващите четири години.

"Предложението бе одобрено от Изпълнителния комитет на УАДА и наказанието ще бъде приложено без изменения", съобщи за агенция ТАСС представителят на УАДА Джеймс Фитцджералд.

Причина за тежкото наказание е продължаващото вече пет години разследване за масова употреба на допинг сред руските спортисти, както и несъответствия с допинг пробите, събрани от РУСАДА за този период от време и в предни години.