Топ новини Извънредни новини Национални отбори

Бодуров: Гостуването на Норвегия е финал

"Очаквам джаскане на топката", заяви националът


Централният защитник на ЦСКА Николай Бодуров заяви, че се надява на четвърта поредна победа утре в турнира Лига на Нациите. България спечели с 2:1 у дома над Кипър в събота и сега се изправя в мач, който може да реши крайния победител в групата.

Нашите имат 9 точки, а домакините от Норвегия са с 6. Следват Кипър с 3 и Словения без актив. Отборът замина днес в 10.30 часа с полет за Осло.

"Надяваме се след 3 победи от 3 мача да стане 4 победи от 4 мача. Никой не мисли за хикс, но ще видим какво ще стане. Ние имахме едва един ден да се подготвяме за този мач, вчера. Но не мисля, че кой знае какво особено трябва да се подготвяме. Вече играхме с Норвегия, знаем ги. Определено не сме спокойни преди мача, защото за нас това е финал. Ако спечелим, можем да си решим всичко в групата, заяви още Бодуров.

"Очаквам мачът да бъде едно джаскане. А норвежците да бъдат по-агресивни и от мача в София, заяви още опитният бранител, който принципно не се плаши от единоборства".

Попитан дали Норвегия е най-сериозният съперник на България в групата, той отговори: "С оглед на събраните точки - да. Но искам да подчертая, че Словения е много качествен отбор, като си спомням как играха срещу нас първия мач. Но не знам и нямам обяснение защо губят от всички. За мене е необяснимо защо не печелят точки.

Бодуров има приятни спомени от предишното гостуване на България в Осло. На 13-и октомври 2014-а година със селекционер Любослав Пенев той вкара за нашите в края на първото полувреме, но домакините победиха с 2:1 в мач от квалификациите за Евро 2016.