Топ новини Извънредни новини Първа лига Втора Лига Трета лига

Боби Михайлов: БФС има нужда от помощ за натиска върху съдиите

“Премиерът е запознат със ситуацията, но си има доста държавни дела", заяви той


Президентът на БФС Борислав Михайлов призна, че ще потърси помощ от Бойко Борисов за справяне с футболното съдийство и натиска върху реферите.

“Премиерът е запознат със ситуацията, но си има доста държавни дела. Така или иначе ще инициираме среща между него и президенти на клубове. Ще търся подкрепата на държавата, защото ние не можем да се справим с натиска. Ние не сме разследващ орган. Когато съдиите имат някакъв натиск, те трябва да сезират съответните органи”, каза Михайлов.

Той обяви още, че няма да се бърза с назначаването на нов шеф на съдиите. “Не е необходимо да бързаме. Сега има им пауза за национални отбор. Необходимо е повече време и не сме коментирали имена на днешната среща. Трябва да е сериозен човек, авторитетен и да си разбира от работата. Основната тежест ще падне върху мен, защото аз трябва да го предложа. Членовете на изпълкома не могат да гласуват, защото там има президенти на клубове и се получава конфликт на интереси".

"Откакто съм президент нито един съдия не ми се е обадил, че е бил натискан. Съдията е човек и може да сбърка, дори повече от веднъж. В България се насажда мнението, че винаги е нарочно. Все пак основната вина си остава в съдиите, когато правят грешки. Те има подкрепата на изпълкома.”, заяви още Михайлов.