Топ новини Водни спортове

Бивш плувец: Тази порочна практика трябва да спре! Ръководството и селекционерът да се махат веднага!

Той разкри доста любопитни информации от това, което се случва в родното плуване


Бивш наш плувец със сериозна кариера, който обаче пожела анонимност за момента, разкритикува остро федерацията по плуване, както и националния селекционер на България Кристиян Минковски, който на практика се явява като главен виновник за допинг скандала, който гръмна с нашите национали.

Припомняме, че преди броени дни плувците Здравко Баблаков, Светлозар Николов и Благой Панайотов бяха уличени в допинг, а в крайна сметка се оказа, че са им давани неправомерно различни хапчета без дори да се знае какъв е техният ефект.

"Това е порочна практика на този треньор! За огромно съжаление искат да съсипят бъдещето на едни талантливи български плувци, които в крайна сметка ще бъдат принудени да потърсят развитието си на друго място. Този треньор ходи по клубовете и дава големи обещания винаги, като в крайна сметка всичко се оказва една лъжа. Той стигна до националния отбор точно с тези обещания. Тъпчат плувците ни с най-различни хапчета, множество на брой. Както се каза и за въпросните чашки, които им дават. Дават им един куп хапчета, за да се постигнат едни резултати, а след това вижте какво се случва", обяви гневно той пред Win7sport.com.

"Свързан съм с плуването от дете, познавам много от бившите и настоящите състезатели. Това, което става, е огромен позор не само за българския спорт, а изобщо. Решението да се сложи край на тази грозна и порочна практика е едно - федерацията да си подаде незабавно оставката, както и въпросният Кристиан Минковски! Няма друго решение. Просто стигнахме дъното и не можем да си позволим да черним името на българското плуване повече".

"Вижте само колко състезатели изпусна България заради тази федерация. Накрая и Антъни Иванов, който е огромен талант в световен мащаб, не само у нас, ще предпочете да се състезава за друга държава. Момчето излезе публично и обяви пред цялата общественост какви са порочните им практики".

"Другото лошо нещо е, че не се дава реален шанс на децата. Само деца с по-заможни родители пробиват. За съжаление системата е изключително гнила и, за да може плуването ни да тръгне отново нагоре ще трябва да се изчисти".

"Случая с Антъни е точно такъв, какъвто беше с Михаил Александров преди години. Ще бъде кощунство да изпуснем този талант. Да не ги изброявам, но примерите за наши плувци, които са се състезавали и се състезават за други държави наистина са много. И кой е виновен? Федерацията и този треньор, разбира се!".