Топ новини Извънредни новини Първа лига

БФС отряза ЦСКА за финансова помощ

"Няма откъде да се вземат такива средства, няма възможност", каза Фурнаджиев


Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев заяви, че централата няма как да компенсира ЦСКА и останалите български клубове, които ще претърпят финансови загуби заради пандемията от коронавируса.

"Червените" вчера излязоха с официално съобщение, в което настояват за компенсация. Причината е, че текущите разходи не спират, включително и заплатите към футболистите, които не тренират. В същото време от "Българска армия" се оплакаха, че приходи няма.

Фурнаджиев обаче беше категоричен, че няма как БФС да компенсира загубите. "Не виждам възможност за такова нещо. Цялата държава в момента страда, не са само Левски и ЦСКА. Става въпрос за всички фирми – физически и юридически лица, всеки страда в такава ситуация. Не намирам за уместно в такъв момент да се искат обезщетения, от който и да е".

"Няма откъде да се вземат такива средства, няма възможност. Нали разбирате, че и БФС, който получава средства от УЕФА и ФИФА, няма да ги получи. Или поне в този размер, в които са били. Тези средства се формират от Шампионската лига, от европейско и световно първенство. Всички в момента търпят загуби, всички по веригата. Не мисля, че сега, когато трябва да сме дисциплинирани и да направим всичко възможно да се преборим с това бедствие, е моментът да се говори за пари и да си искат пари. Дай боже да преборим този вирус", каза Фурнаджиев пред Спортал.